Spinder Track wint innovatieprijs op Eurotier 2024

Spinder Track wint innovatieprijs op Eurotier 2024

24 september 2024

De Spinder Track – een verrijdbaar hek voor groepsindeling in de stal - is zojuist bekroond met een Innovation Award door Eurotier, 's werelds grootste beurs voor de veehouderij, georganiseerd door de DLG. De Innovation Award wordt uitgereikt aan producten die een belangrijke bijdrage leveren aan innovatie en verbetering binnen de agrarische sector.

De Spinder Track is ontwikkeld als een verrijdbaar afscheidingshek ontworpen om de groepsindeling in melkveestallen eenvoudig en flexibel aan te passen. In melkveestallen verandert de grootte van groepen koeien voortdurend. Met de Spinder Track is een aanpassing in de beschikbare ruimte per groep zonder zware inspanning snel door één persoon te realiseren. Dit zorgt voor meer koecomfort en betere benutting van de ruimte.

"Wij zijn er trots op dat de Spinder Track deze award heeft gewonnen," zegt Jehannes Bottema, CEO van Spinder. "De Track is door ons ontwikkeld naar aanleiding van vragen en behoeften uit de markt, en het is geweldig om te zien dat dit nu wordt beloond met deze prijs. Spinder zet zich voortdurend in om oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan het welzijn van de koe en de efficiëntie voor de melkveehouder."

De Innovatieprijs van Eurotier wordt uitgereikt door de DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft). Een onafhankelijke jury van experts kijkt hierbij naar efficiëntie, dierenwelzijn, arbeidsbesparing en praktische toepasbaarheid. De Spinder Track is beloond vanwege het slimme ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid. Groepsindeling op rolletjes, gemakkelijk door één persoon te bedienen.

Over de Spinder Track

De Spinder Track biedt veehouders een unieke oplossing om de groepsindeling in de stal gemakkelijk en snel aan te passen. De Track beweegt dankzij het rolsysteem gemakkelijk over de rails, en wordt zonder moeite verplaatst. Dit betekent dat de ruimte altijd kan worden afgestemd op de grootte van de koppel. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort voor de koppel koeien, maar maakt ook het werk van de veehouder een stuk eenvoudiger.

Met een handig vergrendelingssysteem blijft het hek op de gewenste positie staan, en dankzij het schuifgedeelte kunnen zowel de boer als de koeien er gemakkelijk doorheen. De Spinder Track is eenvoudig te installeren en kan zowel in nieuwbouw als bij renovatie van bestaande stallen worden toegepast.